Θεατρική Ομάδα

 

ΔΡΑΣΕΙΣ

 

  1. 2014-2015. «το Φιντανάκι» του Παντελή Χορν

    Τη σχολική χρονιά 2014-2015 λειτούργησε, στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος, θεατρική ομάδα αποτελούμενη από μαθητές της Β΄ Λυκείου. Η επιλογή του έργου «το Φιντανάκι» του Παντελή Χορν έγινε με βάση την οικονομικοκοινωνική κατάσταση που διανύει η χώρα μας, θέλοντας να τονίσουμε ότι η φτώχεια και η ανέχεια οδηγούν στην ηθική διάβρωση των ατόμων. Έχουμε την πεποίθηση ότι το σχολείο, που είναι ανοιχτό στην κοινωνία, είναι εφικτό να αποκόπτει την ηθική κατάρρευση. Στόχος μας να καλλιεργήσουμε τη θεατρική παιδεία, την αισθητική αγωγή και την κοινωνική συνείδηση μέσω ενός κοινωνικού και εμβληματικού έργου της σύγχρονης δραματουργίας.
    Υπεύθυνες καθηγήτριες οι: Μπουρτζίλα Αλεξάνδρα και Κάνιστρα Ευθυμία

  2. 2012-2013. …Ένα μακρινό ταξίδι γνώσης και αυτογνωσίας

    Με το θεατρικό εργαστήρι όλοι μας, μαθητές και δάσκαλοι, ταξιδέψαμε το πιο μακρινό ταξίδι, στον πιο ανεξερεύνητο κόσμο, αυτόν που κρύβουμε μέσα μας. Μάθαμε να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο, κοιτάξαμε μέσα μας και είδαμε για πρώτη φορά πράγματα, μάθαμε να γνωρίζουμε λίγο-λίγο τον εαυτό μας και τους άλλους, να ανακαλύπτουμε κομμάτια από τον εαυτό μας αγνοημένα, πλευρές των άλλων που ούτε φανταζόμασταν ότι υπάρχουν. Μάθαμε κι άλλα πολλά: γνωρίσαμε το θέατρο ως σύνθετη καλλιτεχνική έκφραση, τις τέχνες που συμπράττουν και συμβάλλουν για μία θεατρική παράσταση. Γνωρίσαμε επαγγελματίες του θεάτρου. Εργαστήκαμε σε ομάδες, εμπνευστήκαμε από την ομάδα, ψυχαγωγηθήκαμε, δημιουργήσαμε, αγγίξαμε ο ένας τον άλλον. Εξοικειωθήκαμε με το δραματικό κείμενο και «τολμήσαμε» να γράψουμε τα δικά μας κείμενα. Κάναμε θεατρικά δρώμενα και αυτοσχεδιασμούς, μαθήματα υποκριτικής με επαγγελματίες, βιωματικά εργαστήρια θεάτρου και μουσικής. Τξιδέψαμε... επισκεφθήκαμε το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, ταξιδέψαμε στη Ρώμη. Κερδίσαμε, μόνο κερδίσαμε, τον εαυτό μας και τον κόσμο, μέσα από εμάς και μέσα από τους άλλους.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το θεατρικό εργαστήρι λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2009-2010 ακολουθώντας τη μακρά θεατρική παράδοση του 7ου ΓΕΛ και τις διακρίσεις του σχολείου σε θεατρικούς μαθητικούς διαγωνισμούς.

Διακρίσεις


  1. Το 2001 με το έργο Φοιτηταί του Γ. Ξενόπουλου, (σκηνοθεσία: K. Ζαφείρη) κέρδισε ειδική διάκριση στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Αρχαίου Δράματος και Σύγχρονου Θεάτρου.
  2. Το 2002 τιμήθηκε με το Α’ βραβείο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Αρχαίου Δράματος και Σύγχρονου Θεάτρου για την παράσταση του έργου του Ν. Τσιφόρου Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων, (σκηνοθεσία: Κ. Ζαφείρη).
  3. Το 2005 παρουσίασε στο ΤΕΙ Πάτρας το έργο των Α. Γιαλαμά-Κ. Πρετεντέρη Μιας Πεντάρας Νειάτα, (σκηνοθεσία: Ε. Κάνιστρα)
  4. Το 2008 κέδισε το Α’ Βραβείο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Αρχαίου Δράματος και Σύγχρονου Θεάτρου με την Αυλή των Θαυμάτων του Ι. Καμπανέλλη, (σκηνοθεσία: Ε. Κάνιστρα, Κ. Μπελερή).

Αποτέλεσμα των δράσεων του εργαστηρίου κατά τα σχολικά έτη 2009-2010 και 2010-2011 υπήρξε η παράσταση του έργου του Αλ. Σακελλάριου, Ο θάνατός σου η ζωή μου, (σκηνοθεσία: Μ. Ζαχαροπούλου), που πρωτοπαίχτηκε στις 15 και 16 Μαρτίου 2011 στο θέατρο Λιθογραφείον και επαναλήφθηκε στο 7ο ΓΕΛ στο πλαίσιο του 4ου τριημέρου πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ στις 17 Ιουνίου 2011.

Χρήσιμες Συνδέσεις

 
 
 

Ενημέρωση